Dialoguri de seară - Părintele Galeriu, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Dumitrescu

×

Informatii generale

Descriere Anunt

Dialoguri de seară - Părintele Galeriu, Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Sorin Dumitrescu ,
Cititorul de astăzi al acestei cărți trebuie să știe din capul locului, că aceste dialoguri s-au întâmplat în 1988, pe întinsul câtorva întrevederi.
Nimeni, dar mai cu seamă niciunul din protagoniștii acestor convorbori, nu întreărea la acea dată miracolul ce urma să se petreacă la numai câteva luni.

Editura Harisma, 1991, 150 pagini, 10 lei.



Despre Carte...

Din Dialoguri de seară (Ed. Harisma, 1991) una din cărţuliile dragi mie – în fapt, prima carte cu tematică creştină pe care am pus mâna vreodată – reţin un dialog interesant pe tema adevărului, captiv în această tensiune tot mai greu de înţeles în zilele noastre, anume cea dintre relativ şi absolut. Tensiunea este prezentă în toate confesiunile, de la bisericile istorice până la cele protestante, fără excepţie. Ortodocşi, baptişti, penticostali şi exponenţi ai diverselor curente teologice se trezesc adesea fie faultând temelia absolutului din crezul lor, fie căzând într-un suspect relativism, cu totul nefolositor parcursului vieţii de credinţă.

Iată cum pun problema Pr. Galeriu, Andrei Pleşu, Gabriel Liiceanu şi Sorin Dumitrescu într-una dintre convorbiri, datând de prin 1988, înainte ca tăvălugul ethosului vest-european să ne facă vraişte şi pe noi, cei ce trăiam în linişte şi pace sub papucul ceauşist.

Distribuie pe Twitter  

Intra aici si 'Adauga Anunt Gratuit' fara sa ai nevoie de crearea unui cont de utilizator..

Comentariu(i)

Nici un comentariu
Trebuie sa introduceti un titlu, sa comentati si sa adnotati anuntul Formatul adresei dvs. de e-mail este incorect Va multumim pentru comentariul dvs., echipa noastra il va valida atata timp cat respecta termenii si conditiile noastre de utilizare

Informatii de Contact

Popa

Gestionarea Anuntului

Optiunile Anuntului

Statisticile Anuntului

Vizualizari : 5507
Ultima vizita : 20/09 la 18:42
Referinta : 1420
Prin utilizarea serviciilor noastre, îți exprimi acordul cu privire la faptul că folosim module cookie în scopul îmbunătățirii conținutului nostru. Afla mai multe detalii.

Accept Cookie